Consult pneumologie

Pneumologia este specialitate medicală care ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor de plămani, de bronhii, ale pleurei și ale mediastinului.
De asemenea toți medicii noștri pneumologi au expertiză și competență în somnologie.
În cazul în care aveți simptome specifice primul pas este să vă faceți o programare la consult la unul din medicii clinicii care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare.
Rugămintea noastră este să veniți mereu la consultație cu dosarul dvs. medical complet (investigații efectuate, consulturi anterioare, tratamente urmate, eventual ultima externare din spital etc.).
Asta vă ajută pentru ca astfel medicul să aibe un context general medical, și să poată stabili eventuale cauze ale bolii, să poată face asocieri si tratamente personalizate.
Pentru că o examinare pneumologică nu poate fi completă fară spirometrie am introdus Pachetul Pneumolog compus din consult de pneumologie și spirometrie cu interpretare.

Consult

Preconsult

Toate consultațiile din cadrul clinicii noastre sunt precedate de o scurtă sesiune de culegere a unor date preliminare privind starea dvs. de sănătate care îl vor ajuta pe medicul specialist să configureze mai rapid contextul dvs. clinic.
Preconsultul constă în măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului, calcularea indicelui de masă corporală, precum și aplicarea chestionare specifice.

Anamneza

Consultarea fișei pacientului- fișa medicale de pneumologie.
Antecedente heredo-colaterale (istoricul în cadrul familiei).
Simptomatologia actuală.

Examenul fizic general

Interpretare analize/ investigații generale sau specifice somnologiei

Diagnostic prezumtiv/ Diagnostic final

Recomandări investigații, analize, tratamente

Scrisoarea medicală, conține datele consultație sintetizate.

Se înmânează în original pacientului.

Consiliere ONLINE Pneumologie

Serviciul de e-consiliere este pretabil atât pentru o primă evaluare medicală cât și pentru patologii ce nu necesită examinarea fizică sau efectuarea de investigații.

1. Vă programați la telefon 0784.44.22.77 sau e-mail clinica@doctorescu.eu

2. Primiți prin e-mail: consimțământul informat, link consiliere medicală online, factură (pentru efectuarea plații) și eventualele chestionare de completat.

Documentele trimise sunt în format PDF editabil. Vă recomandăm să trimiteți în format electronic documentele medicale emise anterior.

3. Consilierea online. Citiți mai jos detalii despre ce presupune fiecare tip de serviciu de consiliere online.

4. Ulterior veți primi prin e-mail raportul medical, semnat și parafat, în care se regăsesc și recomandările de tratament sau eventuale investigații suplimentare necesare.

Este necesar să dispuneți de un calculator cu cameră web sau un smartphone.

Pacienți cu simptomatologie cu debut acut sau cu agravarea simptomatologiei de fond (în ultimele 2 săptămâni):

Indiferent de simptomatologia prezentată, consilierea online vă poate orienta spre o evaluare ulterioară într-un serviciu medical de urgență, poate recomanda anumite investigații ulterioare sau un eventual tratament medicamentos.
În mod ideal, dacă simptomatologia de prezentare este acută, se recomandă măsurarea la domiciliu a saturației în oxigen (SpO2), folosind un pulsoximetru. Nu se recomandă utilizarea de rutină a dispozitivelor comerciale de tip telefon mobil, brățară, smart-watch care pot măsură SpO2. Aceste măsurători au un caracter cel mult orientativ, atunci când nu este disponibil un pulsoximetru.
Veți primi recomandări de investigații suplimentare, de tratament simptomatic sau specific patologiei de bază și se pot trimite rezultatele acestor investigații medicului examinator.
Având în vedere răspândirea actuală a virusului COVID-19, recomandăm ca la simptomatologie acută de tip viral (febră, durere în gât, rinoree (secreții apoase la nivelul nasului), tuse cu debut recent, fară a suferi de o boală cronică ce poate explica simptomele actuale), să se prezinte la serviciu medical de urgență 112.
Dacă suferiți de astm / BPOC
    • După programare, veți primi chestionare de monitorizare sau de stadializare a bolii de care suferiți.
    • Este foarte important, pentru o evaluare medicala cât mai precisa,  să trimiteți, anterior consilierii, documentele medicale anterioare (bilete de externare, scrisori medicale, spirometrii, imagini radiologice).
    • Deoarece, în tratamentul acestor boli, se utilizează de obicei medicație administrată inhalator, se recomandă ca pe durata consultului la distanță, să aveți la îndemână dispozitivele utilizate pentru inhalat, pentru a verifica și dacă utilizarea acestora se face corect.

Medici

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!