Consult cardiologie

Cardiologul este medicul specialist ce se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu suferințe cardiovasculare.
Serviciile cabinetului de cardiologie se adresează pacienților cu afecțiuni cardiace acute și cronice și monitorizarea și urmărirea pacienților cardiaci.
În cazul în care aveți simptome specifice primul pas este să va faceți o programare la consult la unul din medicii clinicii care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare.
Rugămintea noastră este să veniți mereu la consultație cu dosarul dvs. medical complet (investigații efectuate, consulturi anterioare, tratamente urmate, eventual ultima externare din spital etc.).
Asta vă ajută pentru că astfel medicul să aibe un context general medical, și să poată stabili eventuale cauze ale bolii, să poată face asocieri si tratamente personalizate.

Pașii consultației:
1. Preconsult
Toate consultațiile din cadrul clinicii noastre sunt precedate de o scurtă sesiune de culegere a unor date preliminare privind starea dvs. de sănătate care îl vor ajută pe medicul specialist să configureze mai rapid contextul dvs. clinic.
Preconsultul constă în măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului, calcularea indicelui de masă corporală și este GRATUIT.
2. Anamneză:
Consultarea fișei pacientului (preconsult- tensiune arterială, pulsoximetrie, greutate, înălțime, IMC-indice masa corporală).
Antecedente personale patologice (istoric).
Antecedente heredo-colaterale (istoricul în cadrul familiei)
Simptomatologiea actuală
3. Examenul fizic – auscultație/ palpare
4. Interpretare analize/ investigații dosar medical
5. Diagnostic prezumtiv/ Diagnostic final
6. Recomandări investigații, analize, tratamente
7. Scrisoarea medicală, rezumatul consultației de specialitate, conține în format restrâns informațiile primordiale, concluziile și recomandările aferente.
Se înmânează în original pacientului.

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!