Consult ORL

NOU! Consiliere ONLINE O.R.L. Dr. Marian STAMATE

Fie că avem simptome specifice, suntem trimiși de un medic, sforăim sau suferim de sindrom de apnee în somn, un consult la unul din medicii ORL ai clinicii noastre, vă va oferi cele mai bune soluții de diagnostic și tratament.
Otorinolaringologii
Pot diagnostica și trata o varietate de afecțiuni. Mai mult, unii specialiști în ORL, se formează profesional într-unul dintre aceste domenii de subspecialitate:
Ureche (otologie). Auzul și echilibrul sunt esențiale. Specialiștii ORL tratează afecțiuni precum infecția urechii, pierderea auzului, amețeli, sunete în urechi (numite tinitus), dureri de ureche, față sau gât și multe altele.
Nas (rinologie). Nasul nostru facilitează respirația, ajutând la evitarea murdăriei, alergenilor și a altor agenți potențial dăunători. Specialiștii în ORL tratează deviația de sept, rinita, sinuzita, durerile de cap și migrenele sinusale, obstrucția nazală etc.
Gât (laringologie). Specialiștii ORL tratează durerile în gât, răgușeala, tumorile gâtului, tulburările căilor respiratorii și multe altele.
Somn (somnologie). Medicii ORL tratează tulburările de respirație din timpul somnului, precum și cauzele acestora, cum ar fi obstrucția nazală și a căilor respiratorii, sforăitul și apneea în somn și multe altele.
Specialiștii ORL pot fi implicați de asemenea în diagnosticul și tratamentul de la nivelul cap- gât (tumori benigne sau maligne, diverse patologii) și pot interveni în traumele faciale și reconstrucții la acest nivel.

Cine ar trebui să efectueze un consult ORL?
Suntem trimiși de un medic specialist sau de către medicul de familie. Acest lucru se poate datora faptului că gama de afecțiuni sau simptome depășește deja expertiza tratamentelor anterioare sau inițiale, cum ar fi medicamentele, nu au dat rezultatele scontate
Avem o afecțiune respiratorie de tipul sindromului de apnee în somn. Diferite afecțiuni din sfera ORL pot fi principala cauză a acestei afecțiuni
Avem simptome specifice care s-au înrăutățit și au început să ne afecteze activitățile. Unele dintre semnele și simptomele comune ale unei infecții în gât, ureche și nas includ durere locală la nivelul gâtului, urechii sau nasului sau avem febră, pierderea poftei de mâncare și oboseală etc.
Exista situații când putem avea unele îndoieli cu privire la diagnosticul inițial putem consulta un alt otorinolaringolog pentru o a doua opinie
Un consult ORL poate fi efectuat dacă există probleme cu echilibrul, inclusiv amețeli, precum și leziuni la nivelul urechilor, nasului și gâtului. Poate fi efectuat și înainte ca pacientul să treacă printr-o intervenție chirurgicală reconstructivă sau estetică.
În ce constă consultul ORL?
Vi se va deschide o fisă medicală, de către colegele noastre asistente medicale, în care se vor completa datele dvs. personale.
Medicul va efectua o anamneză completând foaia de observație cu motivul prezentării, simptomatologie, antecedetele dvs. patologice etc.
Va urma o examinare fizică specifică.
Vi se pot efectua diferite investigații, cum ar fi endoscopia naso-faringiană, în vederea stabilirii unui diagnostic correct
Se va stabili un plan de tratament precum cel medicamentos, schimbarea stilului de viață, cum ar fi o dietă modificată sau încetarea fumatului sau a alcoolului.
Deoarece afecțiunile care afectează urechile, nasul și gâtul pot fi complexe, specialistul ORL vă poate trimite și către alți specialiști, cum ar fi un neurolog, un alergolog, oncolog sau audiolog
Este posibil ca la sfârșitul consultului să vă fie recomandată și o dată ulterioara pentru control
Riscuri și complicații posibile
Unele dintre testele ORL pot provoca complicații, cum ar fi infecții, sângerări sau traume la locul afectat sau țesutul înconjurător. Cu toate acestea, aceste complicații sunt adesea minore și, de obicei, se elimină în câteva zile cu tratamentul.
Sursa Academia Americană de Otorinolaringologie (https://www.enthealth.org/whats-an-ent/)
Consiliere ONLINE

Serviciul de e-consiliere este pretabil atât pentru o primă evaluare medicală cât și pentru patologii ce nu necesită examinarea fizică sau efectuarea de investigații.

Ce presupune?
1. Vă programați la telefon 0784.44.22.77 sau e-mail clinica@doctorescu.eu
2. Primiți prin e-mail: consimțământul informat, link consiliere medicală online, factură (pentru efectuarea plații) și eventualele chestionare de completat.
Documentele trimise sunt în format PDF editabil. Vă recomandăm să trimiteți în format electronic documentele medicale emise anterior
3. Consilierea online. Citiți mai jos detalii despre ce presupune fiecare tip de serviciu de consiliere online
4. Ulterior veți primi prin e-mail raportul medical, semnat și parafat, în care se regăsesc și recomandările de tratament sau eventuale investigații suplimentare necesare
Este necesar să dispuneți de un calculator cu cameră web sau un smartphone
Medic dedicat: Dr. Marian STAMATE
Consiliere ONLINE O.R.L.
Este foarte important, pentru o evaluare medicala cât mai precisa, să trimiteți, anterior consilierii, documentele medicale anterioare.

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!