Sedinta de psihoterapie

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferința psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.

Psihoterapia este practicată de psihologi, medici, psihiatri, asistenți sociali, teologi, consilieri sau absolvenți de alte studii superioare și care au formare în psihoterapie.

Psihoterapia/ psihologia este un domeniu interdisciplinar, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mentale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.

Psihoterapia este practicată de psihologi, medici, psihiatri, asistenți sociali, teologi, consilieri sau absolvenți de alte studii superioare și care au formare în psihoterapie.

Terapia presupune o relație de comunicare profundă bazată pe încredere reciprocă între cel aflat într-un moment de disconfort, și un psihoterapeut/ psiholog pregătit să ofere un ajutor specializat.

Multe din tulburările somnului ( ex.insomniile, bruxismul), sau cauzele acestora (obezitatea), precum și o parte din tratamentele efectuate (CPAP pentru apnee de somn) necesită, în tratarea bolii, eliminarea cauzelor și ajutarea pacientului în acceptarea terapiei prin consiliere psihoterapeutică.

De asemenea aceste patologii au asociate sau determină complicații psihologice, precum anxietățile, depresiile etc.

Servicii specializate de consiliere:
Tulburări ale somnului (insomnii, coșmaruri, somn agitat).
STOP fumat.
Anxietate, atacuri de panică, fobii.
Dependența de alcool.
Dependența de droguri/medicamente.
Dependența de jocuri de noroc.
Depresie etc.

Trebuie menționat de asemenea că psihoterapia poate fi folosită și ca metodă de dezvoltare personală, autocunoaștere, optimizarea și creșterea adaptabilității, optimizarea comunicării interpersonale etc.

Pe lângă psihoterapia individuală, există posibilitatea si efectuării unei terapii de grup.

Consiliere ONLINE

Serviciul de e-consiliere este pretabil atât pentru o primă evaluare medicală cât și pentru patologii ce nu necesită examinarea fizică sau efectuarea de investigații.

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!

Ce presupune?
Vă programați la telefon 0784.44.22.77 sau e-mail clinica@doctorescu.eu
Primiți prin e-mail: consimțământul informat, link consiliere medicală online, factură (pentru efectuarea plații) și eventualele chestionare de completat.
Documentele trimise sunt în format PDF editabil. Vă recomandăm să trimiteți în format electronic documentele medicale emise anterior.
Consilierea online. Citiți mai jos detalii despre ce presupune fiecare tip de serviciu de consiliere online.
Ulterior veți primi prin e-mail raportul medical, semnat și parafat, în care se regăsesc și recomandările de tratament sau eventuale investigații suplimentare necesare.

Este necesar să dispuneți de un calculator cu cameră web sau un smartphone.

Consiliere ONLINE Psihoterapie

Psihologi dedicați Doina ZAMFIRESCUCristian MUNTEANU

Serviciul de psihoterapie este disponibil online.

Fie că aveți nevoie pentru managementul anxietății sau aveți recomandare de terapie cognitiv-comportamentală pentru insomnie etc. psihologii noștri sunt aici să vă asiste.

Stiaţi că:
Psihoterapeutul NU este psihiatru?
Psihoterapeutul nu poate prescrie medicamente?
Psihoterapia poate fi complementară unor tratamente medicamentoase!
Nu există durată standard a terapiei!

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!