Explorări funcționale respiratorii

Pletismografia

Pletismografia corporală (body pletismografia) este un test prin care se determină cât aer pot reține plămânii dvs.

Se utilizează pentru a monitoriza bolile cronice pulmonare.

Practic, testul se derulează într-o cabină de sticlă transparentă, unde aparatele măsoară cât de mult aer intră și iese din plămâni.

Pletismografia corporală este sigură, dar posibil ca respirația profundă din timpul testului să vă facă sa vă simțiți amețit.

 

 

Testarea DLCO

Face parte din testele complexe respiratorii efectuate pentru a evalua funcția pulmonară.

Pentru a face asta, dispozitivul medical folosește un gaz care conține monoxid de carbon pentru a măsura cât de mult oxigen se deplasează de la plămâni la sânge atunci când inspirați.

DLCO este o modalitate sigură și neinvazivă de a obține informații importante despre cât de bine funcționează plămânii dvs. Îl putem folosi pentru a ajuta la diagnosticarea afecțiunilor, pentru a evalua cât de bine funcționează tratamentele și pentru a vă pregăti pentru o intervenție chirurgicală.

Testarea la efort cardio-respiratorie

Denumit și test VO2 (consum de oxigen), este un tip specializat de test de efort care măsoară capacitatea dumneavoastră de efort.
Astfel, sunt obtinute masurători privind inima si plamanii, pentru a vedea răspunsul acestora la stresul efortului fizic.

Testarea va începe cu funcția pulmonară, numitul test (PFT), inclusiv spirometrie.

Apoi vă pregătiți pentru partea de exerciții a testului.

Personalul va efectua montajul necesar pentru a putea urmări inima și respirația în timpul exercițiilor fizice.

Platforma cardio-respiratorie

Platforma utilizată în clinica noastră este marca Cosmed, una dintre cele mai apreciate printre medici pentru aceste sisteme de testare.

Q-Box utilizat la Pletismografie

Aceasta este o cabină, Standard de Aur, pentru măsurarea a volumelor pulmonare statice și a rezistenței și conductanței căilor respiratorii prin tehnica pletismografiei corporale.

Volumul mare al cabinei și cele două mânere permit accesul confortabil și ușor pentru pacienți.

Structura acesteia oferă suprafețe mari transparente, închidere fiabilă etanșă și pereți ușor de dezinfectat.

Componentele unice și de înaltă calitate ale Q-Box, pneumotachul de mare precizie și analizoarele super rapide garantează rezultate precise.

Quark CPET, utilizat la Testarea la efort cardio-respiratorie

Este un sistem staționar metabolică de ultimă generație pentru analiza schimbului de gaze (VO2, VCO2) în timpul protocoalelor de efort sau de odihnă. Sistemul are tehnologie nativă respirație cu respirație.

Componentele de înaltă calitate și analizoarele super-rapide asigură o acuratețe de neegalat, fiabilitate și analiză în timp real a schimbului de gaze pulmonare, chiar și la exerciții de mare intensitate.

Quark PFT, utilizat la DLCO

Modularitate completă și interconectare pentru o soluție de testare a funcției pulmonare cu adevărat personalizată.

Quark PFT este un sistem modular și compact de testare a funcției pulmonare care permite teste precise, repetabile și cu costuri reduse.

A fost proiectat pentru a satisface cerințele de configurare a oricărui medic, fie un sistem PFT complet, fie o configurație de bază pentru o pornire a unui cabinet privat.

Quark PFT este alimentat de OMNIA, noua platformă software, proiectată și dezvoltată în întregime de COSMED.

Toate modulele Quark PFT respectă standardele ATS/ERS.

Medici

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!