Endoscopia rigidă

Frecvent medicul specialist ORL va recomanda realizarea unei endoscopii, de obicei în urma consultului ORL efectuat.
Endoscopia înseamnă vizualizarea interiorului unui organ. Endoscopia superioară implică în mod normal privirea în faringe, esofag, laringe, trahee și bronhie.
De obicei este recomandată atunci când există un istoric de respirație nazală obstrucționată, epistaxis (sângerare nazală), dureri faciale sau cefalee în concordanță cu originea sinonazală, drenaj nazal, sau când se dorește o cultură endoscopică, barotrauma sinusală (după zbor sau scufundare), traumatism nazal, anosmie sau hiposmie, monitorizarea polipilor nazali, sforăit și / sau apnee în somn etc.
Cele mai frecvente manevre de acest tip sunt endoscopia nazală și laringiană cu tija rigidă și videofibroscopia flexibilă.

Procedură și echipament

Daca medicul observă o modificare la nivelul foselor nazale sau dacă are motive să vizualizeze zona din spatele nasului, acesta va solicita o examinare endoscopică în cadrul căreia cu ajutorul unei camere video iți va vizualiza de aproape zonele de care este interesat.

Endoscopia nazală se efectuează cu o tija foarte subțire și cu o anestezie locală în prealabil și ajută medicul să vizualizeze interiorul foselor nazale și zona din spatele nasului numită cavum (sau rinofaringe).

Endoscopia laringiană se efectuează tot cu ajutorul unei tije și ajută medicul să vizualizeze corzile vocale.

Endoscopul rigid, utilizat mai ales pentru explorare, este constituit dintr-un tub de 5 până la 8 mm în diametru, dotat cu un ocular.

Sistem Video Endoscopic SD Endopac cu Endoscopie rigidă, Produs de Fentex Medical, GmbH
Cameră video endscopica portabilă
Endoscop nazal rigid nazal HI-VIEW
Laringo-faringoscop rigid

Endoscoapele sunt complet autoclavabile

Optică strălucitoare

Noul sistem „Hi-View” cu geamuri și geamul optimizat care oferă o mai mare imagine strălucitoare cu rezoluție înaltă și claritate extremă până lamargini.

Sistemul optic îmbunătățit oferă o recunoaștere excelentă a detaliilor dintre cele mai mici anatomice vizibile structuri.

Lentile speciale din sticlă cu o transmisie de lumină deosebit de îmbunătățită capacitate și fidelitate superioară a culorilor astfel încât mărirea chiar și mare a imaginea este posibilă fără o majoră pierderea calității.

Toate componentele endoscopului sunt proiectate și fabricate în Germania

FENTEXmedical GmbH  Germania este o companie medicală specializată în fabricarea și comercializarea instrumentelor chirurgicale și a sistemelor de endoscopie. Este situat lângă Tuttlingen, renumita lume a „Silicon Valley“ a instrumentelor chirurgicale.

Instrumentele și endoscoapele FENTEX sunt fabricate exclusiv în Germania. Componentele de înaltă calitate și atenția la detalii, toate în combinație, duc la precizie, fiabilitate și durabilitate a produselor FENTEX.

Surse https://www.entnet.org/, https://www.fentexmedical.com/, https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/014556139407301006

AI NEVOIE DE UN SPECIALIST?

Fă-ți acum o programare online!